Bij Actifytaal behandelen wij verschillende veelvoorkomende en specifieke klachten, blessures en aandoeningen. Wij vertellen je graag meer over je klacht en wat wij hierin voor je kunnen betekenen. Bij specifieke vragen over aandoeningen kun je altijd contact met ons opnemen.
Heb je last van je gewrichten in je handen, knieën, onderrug, nek of heupen? Dan kan het zijn dat je artrose hebt. De aandoening is niet standaard een ouderdomskwaaltje, maar kan ook op jongere leeftijd optreden.
Heb je wel eens een scherpe pijn in je vingers? Misschien laat je wel eens plotseling iets uit je handen vallen of heb je een onverklaarbaar doof gevoel aan de handpalmen. Mogelijk heb je dan last van een vernauwing in de carpale tunnel in je pols.
Heb je last van je nek of (onder)rug en heb je hierbij scherpe pijn en tintelingen in omliggende lichaamsdelen? Dan kan het zijn dat je last hebt van een hernia. De aandoening wordt ook wel aangeduid als hernia nuclei pulposi (HNP).
Heb je pijn onder je voet? Wordt deze pijn erger wanneer je ‘s ochtends vroeg in beweging komt of wanneer je lang staat? Het kan zijn dat je hielspoor hebt. Een pijnlijke aandoening aan de peesplaat van de voetzool.
Iedereen heeft wel eens last van pijn in zijn rug. Rugpijn is immers een verzamelnaam voor veel verschillende rugklachten. Een onverwachte beweging maar ook houdingproblemen kunnen hieraan ten grondslag liggen.
Ben je ontzettend lenig, maar verzwik je je snel of heb je het gevoel dat een instabiele schouder regelmatig uit de kom schiet? Heb je ook vaak last van vermoeide of pijnlijke spieren en gewrichten? Dan is er een kans dat je last hebt van het hypermobiliteitssyndroom (HMS).
Kan je jouw hoofd minder goed bewegen door stijfheid of pijn in je nek? Nekklachten zijn erg vervelend en hinderen je dagelijkse bezigheden. Er zijn veel oorzaken mogelijk voor nekklachten.
Deze drukkende pijn begint aan de achterkant van je hoofd, bij de nek. Het voelt als een knellende band aan beide kanten van je hoofd. De precieze oorzaak is onzeker. Vaak ligt stress ten grondslag aan de klachten, maar dit is niet altijd het geval.
Een tennisarm wordt ook wel tenniselleboog genoemd. Dit komt omdat de pijnklachten vooral in de elleboog aanwezig zijn. De aanhechtende pezen in het bot rondom de elleboog zijn bij een tennisarm geïrriteerd door het veelvuldig gebruiken van de spieren in de onderarm.